Pét-Nat (Pétillant naturel) - Hibernal 2022

Jedná se o přírodně perlivé víno, vyrobené prastarou metodou známou jako rurale. Vyrábí se částečným kvašením moštu a následném dokvášení v lahvi pod korunkovým uzávěrem. Těsně před ukončením primární fermentace je víno nalahvováno bez přidání SO2, což zajišťuje udržení CO2 v podobě bublinek v lahvi. Jedná se o jemně perlivé víno, které má primární hroznový projev, výrazně odrážející jeho terroir. Obsahuje velké množství vitamínů, minerálů a dalších prospěšných látek. Otevírejte v úhlu 45°, patřičně nachlazené a se zvýšenou opatrností. Pét-nat je zážitek, tak na zdraví.
  • Jemně perlivé přírodní víno z odrůdy Hibernal, ročníku sklizně 2022, suché
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
  • 750ml, alk. 13,0% obj., šarže P-N-22, zbytkový cukr 6,3 g/l, kyseliny 9,7 g/l, extrakt 29,3 g/l
  • Doba zrání 2023, doporučená teplota 6 - 8°C
  • Jedná se o přírodně perlivé víno, vyrobené prastarou metodou známou jako rurale. Vyrábí se částečným kvašením moštu a následném dokvášení v lahvi pod korunkovým uzávěrem. Těsně před ukončením primární fermentace je víno nalahvováno bez přidání SO2, což zajišťuje udržení CO2 v podobě bublinek v lahvi. Jedná se o jemně perlivé víno, které má primární hroznový projev, výrazně odrážející jeho terroir. Obsahuje velké množství vitamínů, minerálů a dalších prospěšných látek. Otevírejte v úhlu 45°, patřičně nachlazené a se zvýšenou opatrností. Pét-nat je zážitek, tak na zdraví.