Hibernal, ledové víno 2017

Vyrábí se lisováním zmrzlých hroznů sklizených při teplotě - 7 °C a získaný mošt obsahuje minimálně 27 stupňů cukernatosti. Nízká teplota při sklizni má za následek zmrznutí vody v bobulích. Po jejich vylisování je v moštu vysoká koncentrace cukrů, kyselin a aromatických látek. Po vykvašení získáváme víno vyznačující se vysokým obsahem extraktivních látek a zbytkového cukru.
  • Bílé víno s přívlastkem, ledové víno, sladké, ročník sklizně 2017
  • Vinařská oblast Morava, podoblast velkopavlovická, obec Čejkovice, trať Odměry
  • 200ml, 10,0% obj., šarže 21/2017, zbytkový cukr 173 g/l, kyseliny 8,9 g/l, extrakt 43,3 g/l
  • Doba zrání 2022, doporučená teplota 6°C
  • Vyrábí se lisováním zmrzlých hroznů sklizených při teplotě - 7 °C a získaný mošt obsahuje minimálně 27 stupňů cukernatosti. Nízká teplota při sklizni má za následek zmrznutí vody v bobulích. Po jejich vylisování je v moštu vysoká koncentrace cukrů, kyselin a aromatických látek. Po vykvašení získáváme víno vyznačující se vysokým obsahem extraktivních látek a zbytkového cukru.

Náš typ

Doporučujeme k zakončení slavnostní tabule jako doplněk k dezertu nebo moučníku.