Müller Thurgau, Svatomartinské 2020

  • Bílé moravské zemské víno, suché, ročník sklizně 2020
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
  • 750ml, 12,0% obj., šarže 1901, zbytkový cukr 6,3 g/l, kyseliny 6,1 g/l
  • Doba zrání 2020, doporučená teplota 9 – 11°C
  • Víno měkčí harmonické chuti s typickým muškátovým až broskvovím buketem a jemnou kyselinkou.
  • Doporučujeme ke studeným předkrmům, lehké úpravě drůbeže, ryb a zeleninovým salátům.
155 KčVyprodáno Detail »

Veltlínské zelené, pozdní sběr 2019

  • Bílé víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2019
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
  • 750ml, 12,5% obj., šarže 1906, zbytkový cukr 2,7 g/l, kyseliny 5,4 g/l, extrakt 20,2 g/l
  • Doba zrání 2022, doporučená teplota 9 – 11°C
  • Vyvážené, plné víno s kořenitým až mandlovým tónem a příjemnou kyselinkou.
  • Doporučujeme k různým úpravám vepřového a a hovězího masa či obloženým mísám.
225 KčDetail »

Neuburské, pozdní sběr 2019 - panenské

  • Bílé víno s přívlastkem, pozdní sběr, polosuché, ročník sklizně 2019
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvionohradí
  • 750ml, 12,0% obj., šarže 1917, zbytkový cukr 9,6 g/l, kyseliny 7,4 g/l, extrakt 23,5 g/l
  • Doba zrání 2022, doporučená teplota 9 – 11°C
  • Plné, delikátní víno s dominující, ale příjemnou kyselinkou, květnatou až ovocně kořenitou vůní připomínající lipový květ a akát.
  • Doporučujeme k lehčí úpravě drůbeže, jedinečný i k studeným předkrmům a telecímu masu.
225 KčDetail »

Ryzlink rýnský, pozdní sběr 2020

  • Bílé víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2020
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
  • 750ml, 11,0% obj., šarže 2010, zbytkový cukr 17,9 g/l, kyseliny 8,9 g/l, extrakt 24,2 g/l
  • Doba zrání 2024, doporučená teplota 9 – 11°C
  • Plné, delikátní víno s dominující, ale příjemnou kyselinkou, květnatou až ovocně kořenitou vůní připomínající lipový květ a akát.
  • Doporučujeme k lehčí úpravě drůbeže, jedinečný i k studeným předkrmům a telecímu masu.
225 KčDetail »

Sylvánské zelené, pozdní sběr 2019 - panenské

  • Bílé víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2019
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvinohradí
  • 750ml, 12,5% obj., šarže 1918, zbytkový cukr 6,4 g/l, kyseliny 6,3 g/l, extrakt 21,7 g/l
  • Doba zrání 2022, doporučená teplota 9 – 11°C
  • Predikátní víno se žlutozelenou barvou, pikantní, květinovou vůní, chuť je plná, extraktivní, mírně kořenitá s minerálními a vegetálními tóny.
  • Doporučujeme k pokrmům z králíka, k drůbeži či vepřovému masu, předkrmům a smetanové omáčce.
255 KčDetail »

Chardonnay, pozdní sběr 2020

  • Bílé víno s přívlastkem, pozdní sběr, polosuché, ročník sklizně 2020
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
  • 750ml, 12,0% obj., šarže 2008, zbytkový cukr 8,2 g/l, kyseliny 6,8 g/l, extrakt 22,5 g/l
  • Doba zrání 2023, doporučená teplota 9 – 11°C
  • Výrazné víno jemně kořenité, extraktivní, plné a harmonické s elegantní kyselinkou a širokým spektrem květinových a citrusových vůní.
  • Doporučujeme k masitým pokrmům s výraznější úpravou, k jemným sýrům a k plodům moře.
255 KčDetail »

Sauvignon, pozdní sběr 2019

  • Bílé víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2019
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
  • 750ml, 13,0% obj., šarže 1907, zbytkový cukr 7,8 g/l, kyseliny 6,4 g/l, extrakt 20,4 g/l
  • Doba zrání 2022, doporučená teplota 8 – 10°C
  • Plné, kořenité víno s nezaměnitelným intenzivním aroma černého bezu až vyzrálého angreštu.
  • Doporučujeme jako aperitiv k výraznějším úpravám ryb, kozím sýrům a drůbežím specialitám.
255 KčDetail »

Rulandské šedé, pozdní sběr 2020

  • Bílé víno s přívlastkem, pozdní sběr, polosuché, ročník sklizně 2020
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvinohradí
  • 750ml, 12,5% obj., šarže 2014, zbytkový cukr 7 g/l, kyseliny 7,1 g/l, extrakt 21,9 g/l
  • Doba zrání 2023, doporučená teplota 9 – 10°C
  • Plné, harmonické, elegantní víno s jemnou vůní květin, mandlí, chlebové kůrky i lískových oříšků.
  • Doporučujeme k uzeným rybám, k pečením z hovězího i vepřového masa, k výraznějším paštikám a k uzenému masu.
255 KčDetail »

Hibernal, pozdní sběr 2020

  • Bílé víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2020
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
  • 750ml, 12,5% obj., šarže 2018, zbytkový cukr 6,0 g/l, kyseliny 8,0 g/l, extrakt 24,2 g/l
  • Doba zrání 2023, doporučená teplota 9 – 11°C
  • Plné, tělnaté víno s nezaměnitelnou vůní černého bezu.
  • Doporučujeme podávat k tučnějším rybám na roštu nebo k mořským plodům.
255 KčDetail »

Hibernal, výběr z hroznů 2020

  • Bílé víno s přívlastkem, výběr z hroznů, polosladké, ročník sklizně 2020
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvinohradí
  • 750ml, 12,5% obj., šarže 2023, zbytkový cukr 18 g/l, kyseliny 7,9 g/l, extrakt 24,4 g/l
  • Doba zrání 2023, doporučená teplota 9 – 11°C
  • Plné, tělnaté víno s příjemným ovocným tónem broskví a nektarinek.
  • Doporučujeme podávat k tučnějším rybám na roštu nebo k mořským plodům.
255 KčDetail »

Tramín červený, pozdní sběr 2020

  • Bílé víno s přívlastkem, pozdní sběr, polosuché, ročník sklizně 2020
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvinohradí
  • 750ml, 12,0% obj., šarže 2016, zbytkový cukr 6,1 g/l, kyseliny 6,3 g/l, extrakt 21,3 g/l
  • Doba zrání 2023, doporučená teplota 9 – 11°C
  • Velmi koncentrované, kořenité víno s nižší kyselinkou a krásným výrazným aroma čajových růží až fialek.
  • Doporučujeme ke kořeněným pokrmům asijské kuchyně, sladkým úpravám kuřecího, či sýrům s modrou plísní.
255 KčDetail »

Muškát moravský, pozdní sběr 2020

  • Bílé víno s přívlastkem, pozdní sběr,polosuché, ročník sklizně 2020
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Veselí nad Moravou, trať Lišky
  • 750ml, 12,0% obj., šarže 2013, zbytkový cukr 4,3 g/l, kyseliny 5,9 g/l, extrakt 21,6 g/l
  • Doba zrání 2022, doporučená teplota 9 – 11°C
  • Výrazně aromatické víno s příjemnou lehkostí spojenou s ovocnými tóny a vyváženou kyselinkou.
  • Doporučujeme jako aperitiv k předkrmům z husích jater a k mírně sladkým dezertům.
225 KčVyprodáno Detail »

Pálava, výběr z hroznů 2020

  • Bílé víno s přívlastkem, výběr z hroznů, sladké, ročník sklizně 2020
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
  • 750ml, 11,0% obj., šarže 2024, zbytkový cukr 58,2 g/l, kyseliny 7,5 g/l, extrakt 24,4g/l
  • Doba zrání 2023, doporučená teplota 9 - 11°C
  • Velmi plné, aromatické, lehce kořenité víno s nižší kyselinkou, dlouhotrvající chutí a krásným aroma sladkých mandarinek.
  • Doporučujeme kořeněným pokrmům asijské kuchyně, sladkým úpravám kuřecího, sýrům s modrou plísní, ale i k sladkým dezertům a moučníkům.
275 KčDetail »

Denise Rosé, pozdní sběr 2019

  • Růžové víno s přívlastkem, pozdní sběr, známkové, polosuché, ročník sklizně 2019
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
  • 750ml, 11,0% obj., šarže 1905, zbytkový cukr 15,7 g/l, kyseliny 6,9 g/l, extrakt 22,7g/l
  • Doba zrání 2021, doporučená teplota 7 - 9°C
  • Růžové víno vyrobené z odrůdy Zweigeltrebe, s krásnou ovocnou vůní, hebkou a lahodnou chutí připomínající čerstvé jahody se smetanou.
  • Doporučujeme ke grilovaným masům a jemným sýrům.
225 KčDetail »

Ella Claret, pozdní sběr 2019

  • Bílé víno s přívlastem, pozdní sběr, známkové, polosuché, ročník sklizně 2019
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
  • 750ml, 13,0% obj., šarže 1924, zbytkový cukr 16,9 g/l, kyseliny 6,1 g/l, extrakt 25,0
  • Doba zrání 2021, doporučená teplota 7 - 9°C
  • Bílé víno z červených hroznů odrůdy Rulandské modré, s krásnou ovocnou vůní, hebkou a lahodnou chutí připomínající čerstvé jahody se smetanou.
  • Doporučujeme ke zrajícím sýrům, k drůbežímu masu i těstovinám.
225 KčDetail »

Svatovavřinecké, Svatomartinské 2020

  • Růžové moravské zemské víno, suché, ročník sklizně 2020
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
  • 750ml, 12,0% obj., šarže 1903, zbytkový cukr 5,4 g/l, kyseliny 5,8 g/l
  • Doba zrání 2020, doporučená teplota 9-10°C
  • Lehčí květnatý typ vína lahodné a sametové chuti s nižším obsahem kyselin a tříslovin.
  • Doporučujeme ke zrajícím sýrům, k drůbežímu masu i těstovinám.
155 KčVyprodáno Detail »

Modrý Portugal, Svatomartinské 2020

  • Červené moravské zemské víno, suché, ročník sklizně 2020
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
  • 750ml, 12,0% obj., šarže 1904, zbytkový cukr 0,3 g/l, kyseliny 5,1 g/l
  • Doba zrání 2020, doporučená teplota 14-16°C
  • Lehčí květnatý typ vína lahodné a sametové chuti s nižším obsahem kyselin a tříslovin.
  • Doporučujeme ke zrajícím sýrům, k drůbežímu masu i těstovinám.
155 KčVyprodáno Detail »

Cabernet Moravia, pozdní sběr 2019

  • Červené víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2019
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvinohradí
  • 750ml, 12,0% obj., šarže 1910, zbytkový cukr 0,4 g/l, kyseliny 4,8g/l, extrakt 24,4 g/l
  • Doba zrání 2022, doporučená teplota 14-16°C
  • Velmi plné, hebké víno s nezaměnitelnou typickou vůní i chutí černého rybízu a ostružin.
  • Doporučujeme zejména ke grilovaným masům a zvěřině.
225 KčDetail »

Dornfelder, pozdní sběr 2020

  • Červené víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2020
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
  • 750ml, 13,0% obj., šarže 2012, zbytkový cukr 1,0 g/l, kyseliny 5,9 g/l, extrakt 26,6 g/l
  • Doba zrání 2023, doporučená teplota 14-16°C
  • Plné, mohutné víno s rozmanitou vůní tmavého peckovitého ovoce.
  • Doporučujeme zejména k jehněčí pečeni, bifteku a krůtímu masu.
255 KčDetail »

Rulandské modré, pozdní sběr 2019 - panenské

  • Červené víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2019
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvinohradí
  • 750ml, 13,0% obj., šarže 1919, zbytkový cukr 0,2 g/l, kyseliny 4,6 g/l, extrakt 26,6 g/l
  • Doba zrání 2022, doporučená teplota 14-16 °C
  • Víno s rubínovou až cihlově červenou barvou, vůní tmavého peckovitého ovoce až toustového dřeva a vanilky.
  • Doporučujeme k pečeným masům, zvěřině, paštikám a houbovým pokrmům.
255 KčDetail »

Merlot, výběr z hroznů 2020

  • Červené víno s přívlastkem, výběr z hroznů, suché, ročník sklizně 2020
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvinohradí
  • 750ml, 13,5% obj., šarže 2025, zbytkový cukr 0,5 g/l, kyseliny 5,0 g/l, extrakt 25,8 g/l
  • Doba zrání 2022, doporučená teplota 14 – 16°C
  • Víno rubínové až tmavě granátové barvy, vůně s tóny přezrálého černého rybízu, až sladké vůně vanilky, v chuti třešně v čokoládě.
  • Doporučujeme k srnčímu nebo jelenímu ragů, pernaté zvěři, telecí paštice či ementálu.
275 KčDetail »

Cuvée PIWI, pozdní sběr 2020

  • Bílé známkové víno s přívlastkem, pozdní sběr, polosuché, ročník sklizně 2020
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvinohradí
  • 750ml, 12,0% obj., šarže 2019, zbytkový cukr 8,0 g/l, kyseliny 6,2 g/l, extrakt 26,9 g/l
  • Doba zrání 2023, doporučená teplota 8 – 10°C
  • Kupáž PIWI interspecifických odrůd Malverina, Saphira a Johanniter. Víno plné, extraktivní chuti s nezaměnitelnou vůní i chutí vyzrálého anansu šťavnatou kyselinkou.
  • Doporučujeme k pokrmům s jemným bílým masem a studenou kuchyní.
390 KčDetail »

Cuvée PIWI, pozdní sběr 2019

  • Červené známkové víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2019
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
  • 750ml, 13,0% obj., šarže 1925, zbytkový cukr 0,5 g/l, kyseliny 4,8 g/l, extrakt 26,6 g/l
  • Doba zrání 2022, doporučená teplota 14 – 16°C
  • Kupáž PIWI interspecifických odrůd Laurot a Cabernet Cortis. Víno plné, extraktivní chuti s harmonickymi taniny a vůní tmavého peckovitého ovoce.
  • Doporučujeme k hovězímu steaku a zvěřinovým specialitám.
390 KčDetail »

Cuvée Grmolec Blanc, pozdní sběr 2018 Barrique

  • Bílé známkové víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2018
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
  • 750ml, 12,5% obj., šarže 1819, zbytkový cukr 6,9 g/l, kyseliny 5,6 g/l, extrakt 22,1 g/l
  • Doba zrání 2022, doporučená teplota 8 – 10°C
  • Doporučujeme k pokrmům s jemným bílým masem a studenou kuchyní.
  • Doporučujeme k drůbeži, ale i k exotičťější úpravám mořských plodů.
340 KčDetail »

Cuvée Grmolec Rouge, pozdní sběr 2018 Barrique

  • Červené známkové víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2018
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
  • 750ml, 14,0% obj., šarže 1516, zbytkový cukr 0,8 g/l, kyseliny 4,0 g/l, extrakt 26,0 g/l
  • Doba zrání 2023, doporučená teplota 14-16°C
  • Plné, extraktivní cuvée z odrůd Pinot noir a Dornfelder s charakteristickou vůní i chutí vanilkových tónu. Víno leželo po dobu min. 6 měsíců v nových sudech typu Barrigue.
  • Doporučujeme k hovězímu, zvěřině, kachně i huse, ke guláši a dlouho zrajícím sýrům.
340 KčDetail »

Pálava, slámové víno 2016

  • Bílé víno s přívlastkem, slámové víno, sladké, ročník sklizně 2016
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
  • 200ml, 8,5% obj., šarže 0316 , zbytkový cukr 161,9 g/l, kyseliny 7,8 g/l, extrakt 51,4 g/l
  • Doba zrání 2022, doporučená teplota 6°C
  • Hrozny k výrobě tohoto vína ležely na slámových rohožích po dobu tří měsíců, kde se pozvolným odpařováním vody koncentrovaly v bobulích cukry a kyseliny. Následně byly hrozny vylisovány, čímž po prokvašení a vyčiření vznikl tento lahodný mok, vyznačující se typickou aromatičností a rozsáhlým chuťovým potencionálem.
  • Doporučujeme k sladkým dezertům, moučníkům, ale i k husím játrům.
495 KčDetail »

Hibernal, ledové víno 2017

  • Bílé víno s přívlastkem, ledové víno, sladké, ročník sklizně 2017
  • Vinařská oblast Morava, podoblast velkopavlovická, obec Čejkovice, trať Odměry
  • 200ml, 10,0% obj., šarže 21/2017, zbytkový cukr 173 g/l, kyseliny 8,9 g/l, extrakt 43,3 g/l
  • Doba zrání 2022, doporučená teplota 6°C
  • Vyrábí se lisováním zmrzlých hroznů sklizených při teplotě - 7 °C a získaný mošt obsahuje minimálně 27 stupňů cukernatosti. Nízká teplota při sklizni má za následek zmrznutí vody v bobulích. Po jejich vylisování je v moštu vysoká koncentrace cukrů, kyselin a aromatických látek. Po vykvašení získáváme víno vyznačující se vysokým obsahem extraktivních látek a zbytkového cukru.
  • Doporučujeme k zakončení slavnostní tabule jako doplněk k dezertu nebo moučníku.
495 KčDetail »

Familia Sekt - Brut

  • Bílé šumivé víno - Méthode traditionnelle
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany
  • 750ml, 11,5% obj., šarže 1250, kvašeno v lahvi - brut (do 12g/l zbytkového cukru)
  • Doba zrání 2023, doporučená teplota 6°C
  • Rodinný sekt je vyroben klasickou, tradiční metodou kvašením v lahvi. Surovina pro výrobu je pečlivě připravena kůpáží vybraných odrůd.
  • Doporučujeme k zahájení oslav, slavnostích příležitosí, na sabrage nebo jen tak, když na něj zrovna dostanete chuť.
415 KčDetail »

Familia Sekt - Extra dry

  • Bílé šumivé víno - Méthode charmat
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany
  • 750ml, 10,5% obj., šarže 1249, kvašeno v tanku - extra dry (12-20g/l zbytkového cukru)
  • Doba zrání 2022, doporučená teplota 6°C
  • Rodinný sekt je vyroben metodou kvašením v tanku nazýván charmat. Surovina pro výrobu sektu je pečlivě připravena kůpáží vybraných odrůd.
  • Doporučujeme k zahájení oslav, slavnostích příležitosí, na sabrage nebo jen tak, když na něj zrovna dostanete chuť.
345 KčDetail »

Familia Sekt - Demi sec

  • Bílé šumivé víno - Méthode Charmat
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany
  • 750ml, 10,5% obj., šarže 137, kvašeno v tanku - demi sec (33-50g/l zbytkového cukru)
  • Doba zrání 2022, doporučená teplota 6°C
  • Rodinný sekt je vyroben metodou kvašením v tanku nazýván charmat. Surovina pro výrobu sektu je pečlivě připravena kůpáží vybraných odrůd.
  • Doporučujeme k zahájení oslav, slavnostích příležitosí, na sabrage nebo jen tak, když na něj zrovna dostanete chuť.
345 KčDetail »

Moje Frizzante 2020

  • Bílé jemně perlivé víno z odrůdy Sauvignon a Muškát moravský, polosladké, ročník sklizně 2020
  • Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
  • 750ml, 11,5% obj., šarže 20072016F, zbytkový cukr 23,9 g/l, kyseliny 6,3 g/l, extrakt 17,9g/l
  • Doba zrání 2022, doporučená teplota 8 - 10°C
  • Víno vyrobené pečlivou kupáží odrůd Sauvignon a Tramín červený s ovocitou vůní, příjemně perlivou frešovou chutí a šťavnatou kyselinkou.
  • Doporučujeme k popíjení především v horké letní dny s čerstvým ovocem.
255 KčDetail »