Naše vína

Müller Thurgau, Svatomartinské 2020
Víno měkčí harmonické chuti s typickým muškátovým až broskvovím buketem a jemnou kyselinkou.
- 750ml, 12% obj., šarže 1901, zbytkový cukr 6,3 g/l, kyseliny 6,1g/l
- Doba zrání 2020, doporučená teplota 9 – 11°C
- Bílé moravské zemské víno, suché, ročník sklizně 2020
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- Doporučujeme ke studeným předkrmům, lehké úpravě drůbeže, ryb a zeleninovým salátům.

Veltlínské zelené, pozdní sběr 2019
Vyvážené, plné víno s kořenitým až mandlovým tónem a příjemnou kyselinkou.
- 750ml, 12,5% obj., šarže 1906, zbytkový cukr 2,7 g/l, kyseliny 5,4 g/l, extrakt 20,2 g/l
- Doba zrání 2022, doporučená teplota 9 – 11°C
- Bílé víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2019
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- Doporučujeme k různým úpravám vepřového a a hovězího masa či obloženým mísám.

Neuburské, pozdní sběr 2019 - panenské
Plné, delikátní víno s dominující, ale příjemnou kyselinkou, květnatou až ovocně kořenitou vůní připomínající lipový květ a akát.
- 750ml, 12,0% obj., šarže 1917, zbytkový cukr 9,6g/l, kyseliny 7,4 g/l, extrakt 23,5 g/l
- Doba zrání 2021, doporučená teplota 9 – 11°C
- Bílé víno s přívlastkem, pozdní sběr, polosuché, ročník sklizně 2019
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvionohradí
- Doporučujeme k lehčí úpravě drůbeže, jedinečný i k studeným předkrmům a telecímu masu.

Ryzlink rýnský, pozdní sběr 2018
Plné, delikátní víno s dominující, ale příjemnou kyselinkou, květnatou až ovocně kořenitou vůní připomínající lipový květ a akát.
- 750ml, 12,5% obj., šarže 1814, zbytkový cukr 4,4 g/l, kyseliny 5,5 g/l, extrakt 20,4 g/l
- Doba zrání 2021, doporučená teplota 9 – 11°C
- Bílé víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2018
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- Doporučujeme k lehčí úpravě drůbeže, jedinečný i k studeným předkrmům a telecímu masu.

Sylvánské zelené, pozdní sběr 2019 - panenské
Predikátní víno se žlutozelenou barvou, pikantní, květinovou vůní, chuť je plná, extraktivní, mírně kořenitá s minerálními a vegetálními tóny.
- 750ml, 12,5% obj., šarže 1918, zbytkový cukr 6,4 g/l, kyseliny 6,3 g/l, extrakt 21,7 g/l
- Doba zrání 2022, doporučená teplota 9 – 11°C
- Bílé víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2019
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvinohradí
- Doporučujeme k pokrmům z králíka, k drůbeži či vepřovému masu, předkrmům a smetanové omáčce.

Chardonnay, pozdní sběr 2019
Výrazné víno jemně kořenité, extraktivní, plné a harmonické s elegantní kyselinkou a širokým spektrem květinových a citrusových vůní.
- 750ml, 12,5% obj., šarže 1908, zbytkový cukr 6,1 g/l, kyseliny 6,8 g/l, extrakt 22,8 g/l
- Doba zrání 2022, doporučená teplota 9 – 11°C
- Bílé víno s přívlastkem, pozdní sběr, polosuché, ročník sklizně 2019
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- Doporučujeme k masitým pokrmům s výraznější úpravou, k jemným sýrům a k plodům moře.

Sauvignon, pozdní sběr 2019
Plné, kořenité víno s nezaměnitelným intenzivním aroma černého bezu až vyzrálého angreštu.
- 750ml, 13% obj., šarže 1907, zbytkový cukr 7,8 g/l, kyseliny 6,4 g/l, extrakt 20,4 g/l
- Doba zrání 2022, doporučená teplota 8 – 10°C
- Bílé víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2019
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- Doporučujeme jako aperitiv k výraznějším úpravám ryb, kozím sýrům a drůbežím specialitám.

Rulandské šedé, pozdní sběr 2019
Plné, harmonické, elegantní víno s jemnou vůní květin, mandlí, chlebové kůrky i lískových oříšků.
- 750ml, 13% obj., šarže 1914, zbytkový cukr 7 g/l, kyseliny 6,3 g/l, extrakt 23,5 g/l
- Doba zrání 2022, doporučená teplota 9 – 10°C
- Bílé víno s přívlastkem, pozdní sběr, polosuché, ročník sklizně 2019
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvinohradí
- Doporučujeme k uzeným rybám, k pečením z hovězího i vepřového masa, k výraznějším paštikám a k uzenému masu.

Hibernal, pozdní sběr 2019
Plné, tělnaté víno s nezaměnitelnou vůní černého bezu.
- 750ml, 13,0% obj., šarže 1912, zbytkový cukr 7,6 g/l, kyseliny 7,8 g/l, extrakt 25,7 g/l
- Doba zrání 2022, doporučená teplota 9 – 11°C
- Bílé víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2019
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- Doporučujeme podávat k tučnějším rybám na roštu nebo k mořským plodům.

Hibernal, výběr z hroznů 2020 - připravujeme
Plné, tělnaté víno s příjemným ovocným tónem broskví a nektarinek.
- 750ml, 12,5% obj., šarže 2023, zbytkový cukr 18 g/l, kyseliny 7,9 g/l, extrakt 24,4 g/l
- Doba zrání 2023, doporučená teplota 9 – 11°C
- Bílé víno s přívlastkem, výběr z hroznů, polosladké, ročník sklizně 2020
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvinohradí
- Doporučujeme podávat k tučnějším rybám na roštu nebo k mořským plodům.

Tramín červený, pozdní sběr 2018
Velmi koncentrované, kořenité víno s nižší kyselinkou a krásným výrazným aroma čajových růží až fialek.
- 750ml, 12,5% obj., šarže 1815, zbytkový cukr 5,8 g/l, kyseliny 5,5 g/l, extrakt 19,9 g/l
- Doba zrání 2021, doporučená teplota 9 – 11°C
- Bílé víno s přívlastkem, pozdní sběr, polosuché, ročník sklizně 2018
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvinohradí
- Doporučujeme ke kořeněným pokrmům asijské kuchyně, sladkým úpravám kuřecího, či sýrům s modrou plísní.

Muškát moravský, pozdní sběr 2019
Výrazně aromatické víno s příjemnou lehkostí spojenou s ovocnými tóny a vyváženou kyselinkou.
- 750ml, 11,5% obj., šarže 1913, zbytkový cukr 16,4g/l, kyseliny 5,7 g/l, extrakt 20,3 g/l
- Doba zrání 20201, doporučená teplota 9 – 11°C
- Bílé víno s přívlastkem, pozdní sběr,polosuché, ročník sklizně 2019
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Veselí nad Moravou, trať Lišky
- Doporučujeme jako aperitiv k předkrmům z husích jater a k mírně sladkým dezertům.

Pálava, výběr z hroznů 2019
Velmi plné, aromatické, lehce kořenité víno s nižší kyselinkou, dlouhotrvající chutí a krásným aroma sladkých mandarinek.
- 750ml, 13,0,0% obj., šarže 1920, zbytkový cukr 34,5 g/l, kyseliny 6,3 g/l, extrakt 22,9g/l
- Doba zrání 2022, doporučená teplota 9 - 11°C
- Bílé víno s přívlastkem, výběr z hroznů, polosladké, ročník sklizně 2019
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- Doporučujeme kořeněným pokrmům asijské kuchyně, sladkým úpravám kuřecího, sýrům s modrou plísní, ale i k sladkým dezertům a moučníkům.

Denise Rosé, pozdní sběr 2019
Růžové víno vyrobené z odrůdy Zweigeltrebe, s krásnou ovocnou vůní, hebkou a lahodnou chutí připomínající čerstvé jahody se smetanou.
- 750ml, 11,0% obj., šarže 1905, zbytkový cukr 15,7 g/l, kyseliny 6,9 g/l, extrakt 22,7g/l
- Doba zrání 2021, doporučená teplota 7 - 9°C
- Růžové víno s přívlastkem, pozdní sběr, známkové, polosuché, ročník sklizně 2019
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- Doporučujeme ke grilovaným masům a jemným sýrům.

Ella Claret, pozdní sběr 2019
Bílé víno z červených hroznů odrůdy Rulandské modré, s krásnou ovocnou vůní, hebkou a lahodnou chutí připomínající čerstvé jahody se smetanou.
- 750ml, 13,0% obj., šarže 1924, zbytkový cukr 16,9 g/l, kyseliny 6,1 g/l, extrakt 25,0
- Doba zrání 2021, doporučená teplota 7 - 9°C
- Bílé víno s přívlastem, pozdní sběr, známkové, polosuché, ročník sklizně 2019
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- Doporučujeme ke zrajícím sýrům, k drůbežímu masu i těstovinám.

Svatovavřinecké, Svatomartinské 2020
Lehčí květnatý typ vína lahodné a sametové chuti s nižším obsahem kyselin a tříslovin.
- 750ml, 12,0% obj., šarže 1903, zbytkový cukr 5,4 g/l, kyseliny 5,8 g/l
- Doba zrání 2020, doporučená teplota 9-10°C
- Růžové moravské zemské víno, suché, ročník sklizně 2020
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- Doporučujeme ke zrajícím sýrům, k drůbežímu masu i těstovinám.

Modrý Portugal, Svatomartinské 2020
Lehčí květnatý typ vína lahodné a sametové chuti s nižším obsahem kyselin a tříslovin.
- 750ml, 12% obj., šarže 1904, zbytkový cukr 0,3g/l, kyseliny 5,1 g/l
- Doba zrání 2020, doporučená teplota 14-16°C
- Červené moravské zemské víno, suché, ročník sklizně 2020
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- Doporučujeme ke zrajícím sýrům, k drůbežímu masu i těstovinám.

Cabernet Moravia, pozdní sběr 2019
Velmi plné, hebké víno s nezaměnitelnou typickou vůní i chutí černého rybízu a ostružin.
- 750ml, 12,0% obj., šarže 1910, zbytkový cukr 0,4 g/l, kyseliny 4,8g/l, extrakt 24,4 g/l
- Doba zrání 2022, doporučená teplota 14-16°C
- Červené víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2019
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvinohradí
- Doporučujeme zejména ke grilovaným masům a zvěřině.

Dornfelder, pozdní sběr 2019
Plné, mohutné víno s rozmanitou vůní tmavého peckovitého ovoce.
- 750ml, 13% obj., šarže 1911, zbytkový cukr 0,4 g/l, kyseliny 5,6 g/l, extrakt 26,9 g/l
- Doba zrání 2022, doporučená teplota 14-16°C
- Červené víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2019
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- Doporučujeme zejména k jehněčí pečeni, bifteku a krůtímu masu.

Rulandské modré, pozdní sběr 2019 - panenské
Víno s rubínovou až cihlově červenou barvou, vůní tmavého peckovitého ovoce až toustového dřeva a vanilky.
- 750ml, 13,0,0% obj., šarže 1919, zbytkový cukr 0,2 g/l, kyseliny 4,6 g/l, extrakt 26,6 g/l
- Doba zrání 2022, doporučená teplota 14-16 °C
- Červené víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2019
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvinohradí
- Doporučujeme k pečeným masům, zvěřině, paštikám a houbovým pokrmům.

Merlot, výběr z hroznů 2019 - panenské
Víno rubínové až tmavě granátové barvy, vůně s tóny přezrálého černého rybízu, až sladké vůně vanilky, v chuti třešně v čokoládě.
- 750ml, 13,5% obj., šarže 1922, zbytkový cukr 0,2 g/l, kyseliny 4,4 g/l, extrakt 26,8 g/l
- Doba zrání 2022, doporučená teplota 14 – 16°C
- Červené víno s přívlastkem, výběr z hroznů, suché, ročník sklizně 2019
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvinohradí
- Doporučujeme k srnčímu nebo jelenímu ragů, pernaté zvěři, telecí paštice či ementálu.

Cuvée PIWI, pozdní sběr 2019 - panenské
Kupáž PIWI interspecifických odrůd Malverina, Saphira a Johanniter. Víno plné, extraktivní chuti s nezaměnitelnou vůní i chutí vyzrálého anansu šťavnatou kyselinkou.
- 750ml, 12,5,0% obj., šarže 1916, zbytkový cukr 7,0 g/l, kyseliny 6,7 g/l, extrakt 22,7 g/l
- Doba zrání 2022, doporučená teplota 8 – 10°C
- Bílé známkové víno s přívlastkem, pozdní sběr, polosuché, ročník sklizně 2019
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvinohradí
- Doporučujeme k pokrmům s jemným bílým masem a studenou kuchyní.

Cuvée PIWI, pozdní sběr 2019
Kupáž PIWI interspecifických odrůd Laurot a Cabernet Cortis. Víno plné, extraktivní chuti s harmonickymi taniny a vůní tmavého peckovitého ovoce.
- 750ml, 13,0% obj., šarže 1925, zbytkový cukr 0,5 g/l, kyseliny 4,8 g/l, extrakt 26,6g/l
- Doba zrání 2022, doporučená teplota 14 – 16°C
- Červené známkové víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2019
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- Doporučujeme k hovězímu steaku a zvěřinovým specialitám.

Cuvée Grmolec Blanc, pozdní sběr 2017 Barrique
Doporučujeme k pokrmům s jemným bílým masem a studenou kuchyní.
- 750ml, 13,0% obj., šarže 1717, zbytkový cukr 3,6 g/l, kyseliny 8,1 g/l, extrakt 23,6g/l
- Doba zrání 2020, doporučená teplota 8 – 10°C
- Bílé známkové víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2017
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- Doporučujeme k drůbeži, ale i k exotičťější úpravám mořských plodů.

Cuvée Grmolec Rouge, pozdní sběr 2018 Barrique
Plné, extraktivní cuvée z odrůd Pinot noir a Dornfelder s charakteristickou vůní i chutí vanilkových tónu. Víno leželo po dobu min. 6 měsíců v nových sudech typu Barrigue.
- 750ml, 14,0% obj., šarže 1516, zbytkový cukr 0,8 g/l, kyseliny 4,0 g/l, extrakt 26,0 g/l
- Doba zrání 2019, doporučená teplota 14-16°C
- Červené známkové víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2018
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- Doporučujeme k hovězímu, zvěřině, kachně i huse, ke guláši a dlouho zrajícím sýrům.

Pálava, slámové víno 2016
Hrozny k výrobě tohoto vína ležely na slámových rohožích po dobu tří měsíců, kde se pozvolným odpařováním vody koncentrovaly v bobulích cukry a kyseliny. Následně byly hrozny vylisovány, čímž po prokvašení a vyčiření vznikl tento lahodný mok, vyznačující se typickou aromatičností a rozsáhlým chuťovým potencionálem.
- 200ml, 8,5% obj., šarže 0316 , zbytkový cukr 161,9 g/l, kyseliny 7,8 g/l, extrakt 51,4 g/l
- Doba zrání 2022, doporučená teplota 6°C
- Bílé víno s přívlastkem, slámové víno, sladké, ročník sklizně 2016
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- Doporučujeme k sladkým dezertům, moučníkům, ale i k husím játrům.

Hibernal, ledové víno 2017
Vyrábí se lisováním zmrzlých hroznů sklizených při teplotě - 7 °C a získaný mošt obsahuje minimálně 27 stupňů cukernatosti. Nízká teplota při sklizni má za následek zmrznutí vody v bobulích. Po jejich vylisování je v moštu vysoká koncentrace cukrů, kyselin a aromatických látek. Po vykvašení získáváme víno vyznačující se vysokým obsahem extraktivních látek a zbytkového cukru.
- 200ml, 10,0% obj., šarže 21/2017, zbytkový cukr 173 g/l, kyseliny 8,9 g/l, extrakt 43,3 g/l
- Doba zrání 2022, doporučená teplota 6°C
- Bílé víno s přívlastkem, ledové víno, sladké, ročník sklizně 2017
- Vinařská oblast Morava, podoblast velkopavlovická, obec Čejkovice, trať Odměry
- Doporučujeme k zakončení slavnostní tabule jako doplněk k dezertu nebo moučníku.

Familia Sekt - Brut
Rodinný sekt je vyroben klasickou, tradiční metodou kvašením v lahvi. Surovina pro výrobu je pečlivě připravena kůpáží vybraných odrůd.
- 750ml, 11,5% obj., šarže 1250, kvašeno v lahvi - brut (do 12g/l zbytkového cukru)
- Doba zrání 2020, doporučená teplota 6°C
- Bílé šumivé víno - Méthode traditionnelle
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká
- Doporučujeme k zahájení oslav, slavnostích příležitosí, na sabrage nebo jen tak, když na něj zrovna dostanete chuť.

Familia Sekt - Extra dry
Rodinný sekt je vyroben metodou kvašením v tanku nazýván charmat. Surovina pro výrobu sektu je pečlivě připravena kůpáží vybraných odrůd.
- 750ml, 10,5% obj., šarže 1249, kvašeno v tanku - extra dry (12-20g/l zbytkového cukru)
- Doba zrání 2018, doporučená teplota 6°C
- Bílé šumivé víno - Méthode charmat
- Doporučujeme k zahájení oslav, slavnostích příležitosí, na sabrage nebo jen tak, když na něj zrovna dostanete chuť.

Familia Sekt - Demi sec
Rodinný sekt je vyroben metodou kvašením v tanku nazýván charmat. Surovina pro výrobu sektu je pečlivě připravena kůpáží vybraných odrůd.
- 750ml, 10,5% obj., šarže 137, kvašeno v tanku - demi sec (33-50g/l zbytkového cukru)
- Doba zrání 2018, doporučená teplota 6°C
- Bílé šumivé víno - Méthode Charmat
- Doporučujeme k zahájení oslav, slavnostích příležitosí, na sabrage nebo jen tak, když na něj zrovna dostanete chuť.

Moje Frizzante 2019
Bílé víno z odrůdy Rulandské šedé s ovocitou vůní, příjemně perlivou frešovou chutí .
- 750ml, 11,5% obj., šarže 1913F, zbytkový cukr 16,4 g/l, kyseliny 5,7 g/l, extrakt 20,3g/l
- Doba zrání 2020, doporučená teplota 8 - 10°C
- Bílé jemně perlivé víno z odrůdy Rulandské šedé, polosuché, ročník sklizně 2019
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- Doporučujeme k popíjení v horké letní dny s čerstvým ovocem.