Naše vína

Müller Thurgau, Svatomartinské 2022
- Bílé moravské zemské víno, suché, ročník sklizně 2022
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- 750ml, alk. 12,0% obj., šarže 2201, zbytkový cukr 0,0 g/l, kyseliny 0,0 g/l
- Doba zrání 2021, doporučená teplota 9 – 11°C
- Víno měkčí harmonické chuti s typickým muškátovým až broskvovým buketem a jemnou kyselinkou.
- Doporučujeme ke studeným předkrmům, lehké úpravě drůbeže, ryb a zeleninovým salátům.

Veltlínské zelené, pozdní sběr 2022
- Bílé víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2022
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- 750ml, alk. 12,5% obj., šarže 2219, zbytkový cukr 2,2 g/l, kyseliny 6,1 g/l, extrakt 21,5 g/l
- Doba zrání 2025, doporučená teplota 9 – 11°C
- Vyvážené, plné víno s kořenitým až mandlovým tónem a příjemnou kyselinkou.
- Doporučujeme k různým úpravám vepřového a a hovězího masa či obloženým mísám.
225 KčDetail »

Neuburské, pozdní sběr 2021
- Bílé víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2021
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvionohradí
- 750ml, alk. 12,5% obj., šarže 2121, zbytkový cukr 4,0 g/l, kyseliny 8,3 g/l, extrakt 25,7 g/l
- Doba zrání 2024, doporučená teplota 9 – 11°C
- Harmonické, jemně kořenité víno s broskvově smetanovými tóny a vyrovnanou kyselinkou.
- Doporučujeme k pečené drůbeži, hustým omáčkám, přírodnímu hovězímu a bílým sýrům.
225 KčDetail »

Ryzlink vlašský, VOC 2022
- Bílé víno, VOC - víno originální certifikace, suché, ročník sklizně 2022
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- 750ml, alk. 12,5% obj., šarže 2215, zbytkový cukr 4,3 g/l, kyseliny 6,0 g/l, extrakt 19,9 g/l
- Doba zrání 2025, doporučená teplota 9 – 11°C
- Plné, harmonické víno s nádechem lučního kvítí, šťavnatou grepfruitovou chutí a svěží, příjemnou kyselinkou.
- Doporučujeme k lehčí úpravě ryb, vepřové pečeni, bílým sýrům či jemným paštikám
255 KčDetail »

Ryzlink rýnský, VOC 2022
- Bílé víno, VOC - víno originální certifikace, polosuché, ročník sklizně 2022
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- 750ml, alk. 12,0% obj., šarže 2212, zbytkový cukr 12,9 g/l, kyseliny 8,7 g/l, extrakt 21,5 g/l
- Doba zrání 2025, doporučená teplota 9 – 11°C
- Plné, delikátní víno s dominující, ale příjemnou kyselinkou, květnatou až ovocně kořenitou vůní připomínající lipový květ a akát.
- Doporučujeme k lehčí úpravě drůbeže, jedinečný i ke studeným předkrmům a telecímu masu.
255 KčDetail »

Ryzlink rýnský, pozdní sběr 2021
- Bílé víno s přívlastkem, pozdní sběr, polosuché, ročník sklizně 2021
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- 750ml, alk. 11,5% obj., šarže 2112, zbytkový cukr 11,8 g/l, kyseliny10,2 g/l, extrakt 28,3 g/l
- Doba zrání 2023, doporučená teplota 9 – 11°C
- Plné, delikátní víno s dominující, ale příjemnou kyselinkou, květnatou až ovocně kořenitou vůní připomínající lipový květ a akát.
- Doporučujeme k lehčí úpravě drůbeže, jedinečný i ke studeným předkrmům a telecímu masu.
225 KčDetail »

Sylvánské zelené, pozdní sběr 2021
- Bílé víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2021
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvinohradí
- 750ml, alk. 12,0% obj., šarže 2121, zbytkový cukr 5,4 g/l, kyseliny 9,0 g/l, extrakt 25,9 g/l
- Doba zrání 2024, doporučená teplota 9 – 11°C
- Predikátní víno se žlutozelenou barvou, pikantní, květinovou vůní, chuť je plná, extraktivní, mírně kořenitá s minerálními a vegetálními tóny.
- Doporučujeme k pokrmům z králíka, k drůbeži či vepřovému masu, předkrmům a smetanové omáčce.
255 KčDetail »

Chardonnay, pozdní sběr 2022
- Bílé víno s přívlastkem, pozdní sběr, polosuché, ročník sklizně 2022
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- 750ml, alk. 12,0% obj., šarže 2210, zbytkový cukr 16,0 g/l, kyseliny 6,4 g/l, extrakt 25,1 g/l
- Doba zrání 2025, doporučená teplota 9 – 11°C
- Výrazné víno jemně kořenité, extraktivní, plné a harmonické s elegantní kyselinkou a širokým spektrem květinových a citrusových vůní.
- Doporučujeme k masitým pokrmům s výraznější úpravou, k jemným sýrům a k plodům moře.
255 KčDetail »

Sauvignon, pozdní sběr 2021
- Bílé víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2021
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- 750ml, alk. 12,5% obj., šarže 2117, zbytkový cukr 3,5 g/l, kyseliny 8,1 g/l, extrakt 23,7 g/l
- Doba zrání 2023, doporučená teplota 9– 11°C
- Plné, kořenité víno s nezaměnitelným intenzivním aroma černého rybízu, bezu až vyzrálého angreštu.
- Doporučujeme jako aperitiv k výraznějším úpravám ryb, kozím sýrům a drůbežím specialitám.
255 KčDetail »

Rulandské šedé, pozdní sběr 2022
- Bílé víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2022
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvinohradí
- 750ml, alk. 11,5% obj., šarže 2224, zbytkový cukr 2,1 g/l, kyseliny 6,0 g/l, extrakt 24,7 g/l
- Doba zrání 2025, doporučená teplota 9 – 10°C
- Plné, harmonické, elegantní víno s jemnou vůní květin, mandlí, chlebové kůrky i lískových oříšků.
- Doporučujeme k uzeným rybám, k pečením z hovězího i vepřového masa, k výraznějším paštikám a k uzenému masu.
255 KčDetail »

Rulandské bílé, VOC 2022
- Bílé víno, VOC - víno originální certifikace, suché, ročník sklizně 2022
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- 750ml, alk. 12,5% obj., šarže 2211, zbytkový cukr 7,9 g/l, kyseliny 6,9 g/l, extrakt 23,4 g/l
- Doba zrání 2025, doporučená teplota 9 – 11°C
- Víno světle žluté barvy se zelenkavými odlesky. Chuť je plná, dlouhotrvající a harmonická, ve které můžeme hledat tóny zralých hrušek, broskví ale také lískových oříšků či másla.
- Doporučujeme k pečeným masům, sladkovodním rybám a tvrdým sýrům.
255 KčDetail »

Hibernal, pozdní sběr 2022
- Bílé víno s přívlastkem, pozdní sběr, polosuché, ročník sklizně 2022
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvinohradí
- 750ml, alk. 13,0% obj., šarže 2217, zbytkový cukr 16,7 g/l, kyseliny 7,3 g/l, extrakt 25,6 g/l
- Doba zrání 2025, doporučená teplota 9 – 11°C
- Plné, extraktivní víno s příjemnými tóny černého bezu..
- Doporučujeme podávat k tučnějším rybám na roštu nebo k mořským plodům.
255 KčDetail »

Hibernal, výběr z hroznů 2021
- Bílé víno s přívlastkem, výběr z hroznů, polosladké, ročník sklizně 2021
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvinohradí
- 750ml, alk. 13,0% obj., šarže 2124, zbytkový cukr 23,3 g/l, kyseliny 9,1 g/l, extrakt 30,0 g/l
- Doba zrání 2024, doporučená teplota 9 – 11°C
- Plné, tělnaté víno s příjemným ovocným tónem broskví a nektarinek.
- Doporučujeme podávat k tučnějším rybám na roštu nebo k mořským plodům.
255 KčDetail »

Tramín červený, pozdní sběr 2022
- Bílé víno s přívlastkem, pozdní sběr, polosuché, ročník sklizně 2022
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvinohradí
- 750ml, alk. 12,5% obj., šarže 2216, zbytkový cukr 13,4 g/l, kyseliny 6,2 g/l, extrakt 23,6 g/l
- Doba zrání 2025, doporučená teplota 9 – 11°C
- Velmi koncentrované, kořenité víno s nižší kyselinkou a krásným výrazným aroma čajových růží až fialek.
- Doporučujeme ke kořeněným pokrmům asijské kuchyně, sladkým úpravám kuřecího, či sýrům s modrou plísní.
255 KčDetail »

Muškát moravský, VOC 2022
- Bílé víno, VOC - víno originální certifikace, polosuché, ročník sklizně 2022
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvinohradí
- 750ml, alk. 11,0% obj., šarže 2205, zbytkový cukr 10,4 g/l, kyseliny 6,2 g/l, extrakt 22,2 g/l
- Doba zrání 2024, doporučená teplota 9 – 11°C
- Výrazně aromatické víno s příjemnou lehkostí spojenou s ovocnými tóny a vyváženou kyselinkou.
- Doporučujeme jako aperitiv k předkrmům z husích jater a k mírně sladkým dezertům.
225 KčDetail »

Pálava, výběr z hroznů 2021
- Bílé víno s přívlastkem, výběr z hroznů, sladké, ročník sklizně 2021
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- 750ml, alk. 12,0% obj., šarže 2125, zbytkový cukr 43,0 g/l, kyseliny 8,6 g/l, extrakt 37,0 g/l
- Doba zrání 2024, doporučená teplota 9 - 11°C
- Velmi plné, aromatické, lehce kořenité víno s nižší kyselinkou, dlouhotrvající chutí a krásným aroma sladkých mandarinek.
- Doporučujeme kořeněným pokrmům asijské kuchyně, sladkým úpravám kuřecího, sýrům s modrou plísní, ale i k sladkým dezertům a moučníkům.
275 KčDetail »

Solaris, výběr z bobulí 2022
- Bílé víno s přívlastkem, výběr z bobulí, sladké, ročník sklizně 2022
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- 750ml, alk. 11,0% obj., šarže 2208, zbytkový cukr 53,2 g/l, kyseliny 6,6 g/l, extrakt 26,8 g/l
- Doba zrání 2024, doporučená teplota 7 - 9°C
- Plné, extraktivní víno s tóny sušených rozinek a medu.
- Doporučujeme na slavnostní tabuli s husími foie gras a podobným delikatesám či dezertrům.
390 KčDetail »

Denise Rosé, pozdní sběr 2022
- Růžové víno s přívlastkem, pozdní sběr, známkové, polosuché, ročník sklizně 2022
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- 750ml, alk. 11,5% obj., šarže 2206, zbytkový cukr 5,2 g/l, kyseliny 7,1 g/l, extrakt 22,2 g/l
- Doba zrání 2024, doporučená teplota 7 - 9°C
- Růžové víno vyrobené z odrůd Zweigeltrebe a Frankovka, s krásnou ovocnou vůní, hebkou a lahodnou chutí připomínající čerstvé jahody se smetanou.
- Doporučujeme ke grilovaným masům a jemným sýrům.
225 KčDetail »

Ella Claret, pozdní sběr 2022
- Bílé víno s přívlastem, pozdní sběr, známkové, polosladké, ročník sklizně 2022
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- 750ml, alk. 11,0% obj., šarže 2207, zbytkový cukr 40,8 g/l, kyseliny 6,9 g/l, extrakt 23,9 g/l
- Doba zrání 2024, doporučená teplota 7 - 9°C
- Bílé víno z modrých hroznů odrůdy Rulandské modré, s krásnou ovocnou vůní, hebkou a lahodnou chutí připomínající čerstvé jahody se smetanou.
- Doporučujeme ke zrajícím sýrům, k drůbežímu masu i těstovinám.
225 KčDetail »

Svatovavřinecké, Svatomartinské 2022
- Růžové moravské zemské víno, suché, ročník sklizně 2022
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- 750ml, alk. 12,0% obj., šarže 2203, zbytkový cukr 7,0 g/l, kyseliny 0,0 g/l
- Doba zrání 2021, doporučená teplota 9-10°C
- Růžové víno s malinovo-jahodovou vůní a jemnou smetanovou chutí.
- Doporučujeme k polévkám, salátům a jemným sýrům.

Modrý Portugal, Svatomartinské 2022
- Červené moravské zemské víno, suché, ročník sklizně 2022
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- 750ml, alk. 12,5% obj., šarže 2204, zbytkový cukr 0,0 g/l, kyseliny 0,0 g/l
- Doba zrání 2021, doporučená teplota 14-16°C
- Lehčí květnatý typ vína lahodné a sametové chuti s nižším obsahem kyselin a tříslovin.
- Doporučujeme ke zrajícím sýrům, k drůbežímu masu i těstovinám.

Cabernet Moravia, pozdní sběr 2021
- Červené víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2021
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvinohradí
- 750ml, alk. 12,5% obj., šarže 2011, zbytkový cukr 0,6 g/l, kyseliny 5,0 g/l, extrakt 29,1 g/l
- Doba zrání 2023, doporučená teplota 14-16°C
- Velmi plné, hebké víno s nezaměnitelnou typickou vůní i chutí černého rybízu a ostružin.
- Doporučujeme zejména ke grilovaným masům a zvěřině.
225 KčDetail »

Dornfelder, pozdní sběr 2022
- Červené víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2022
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- 750ml, alk. 12,5% obj., šarže 2214, zbytkový cukr 0,5 g/l, kyseliny 5,9 g/l, extrakt 25,6 g/l
- Doba zrání 2025, doporučená teplota 14-16°C
- Plné, mohutné víno s rozmanitou vůní tmavého peckovitého ovoce.
- Doporučujeme zejména k jehněčí pečeni, bifteku a krůtímu masu.
255 KčDetail »

Rulandské modré, výběr z hroznů 2021
- Červené víno s přívlastkem, výběr z hroznů, suché, ročník sklizně 2021
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvinohradí
- 750ml, alk. 14,0% obj., šarže 2123, zbytkový cukr 0,5 g/l, kyseliny 5,6 g/l, extrakt 33,1 g/l
- Doba zrání 2023, doporučená teplota 16-18 °C
- Víno s rubínovou až cihlově červenou barvou, vůní tmavého peckovitého ovoce až toustového dřeva a vanilky.
- Doporučujeme k pečeným masům, zvěřině, paštikám a houbovým pokrmům.
255 KčDetail »

Merlot, výběr z hroznů 2021
- Červené víno s přívlastkem, výběr z hroznů, suché, ročník sklizně 2021
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvinohradí
- 750ml, alk. 14,0% obj., šarže 2126, zbytkový cukr 0,5 g/l, kyseliny 5,4 g/l, extrakt 32,8 g/l
- Doba zrání 2023, doporučená teplota 14 – 16°C
- Víno rubínové až tmavě granátové barvy, vůně s tóny přezrálého černého rybízu, až sladké vůně vanilky, v chuti třešně v čokoládě.
- Doporučujeme k srnčímu nebo jelenímu ragů, pernaté zvěři, telecí paštice či ementálu.
275 KčDetail »

Cuvée PIWI, pozdní sběr 2021
- Bílé známkové víno s přívlastkem, pozdní sběr, polosuché, ročník sklizně 2021
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvinohradí
- 750ml, alk. 12,0% obj., šarže 2019, zbytkový cukr 7,2 g/l, kyseliny 8,0 g/l, extrakt 23,3 g/l
- Doba zrání 2024, doporučená teplota 8 – 10°C
- Kupáž PIWI interspecifických odrůd Malverina, Saphira a Johanniter. Víno plné, extraktivní chuti s nezaměnitelnou vůní i chutí vyzrálého ananasu a šťavnatou kyselinkou.
- Doporučujeme k pokrmům s jemným bílým masem a studenou kuchyní.
390 KčDetail »

Cuvée PIWI, pozdní sběr 2019
- Červené známkové víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2019
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- 750ml, alk. 13,0% obj., šarže 1925, zbytkový cukr 0,5 g/l, kyseliny 4,8 g/l, extrakt 26,6 g/l
- Doba zrání 2022, doporučená teplota 14 – 16°C
- Kupáž PIWI interspecifických odrůd Laurot a Cabernet Cortis. Víno plné, extraktivní chuti s harmonickymi taniny a vůní tmavého peckovitého ovoce.
- Doporučujeme k hovězímu steaku a zvěřinovým specialitám.

J. GRMOLEC, pozdní sběr 2021
- Bílé známkové víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2021
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- 750ml, alk. 12,5% obj., šarže 2108, zbytkový cukr 2,8 g/l, kyseliny 7,1 g/l, extrakt 23,8 g/l
- Doba zrání 2023, doporučená teplota 8 – 10°C
- Víno ze staré vinice, vysázené v roce 1976, kupáž Veltlínské zelené, Sauvignon a Ryzlink vlašský
- Doporučujeme k vepřovému masu a vyzrálým sýrům
340 KčDetail »

Cuvée Grmolec Blanc, pozdní sběr 2018 Barrique
- Bílé známkové víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2018
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- 750ml, alk. 12,5% obj., šarže 1819, zbytkový cukr 6,9 g/l, kyseliny 5,6 g/l, extrakt 22,1 g/l
- Doba zrání 2022, doporučená teplota 8 – 10°C
- Doporučujeme k pokrmům s jemným bílým masem a studenou kuchyní.
- Doporučujeme k drůbeži, ale i k exotičťější úpravám mořských plodů.
340 KčDetail »

Cuvée Grmolec Rouge, pozdní sběr 2018 Barrique
- Červené známkové víno s přívlastkem, pozdní sběr, suché, ročník sklizně 2018
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- 750ml, alk. 14,0% obj., šarže 1516, zbytkový cukr 0,8 g/l, kyseliny 4,0 g/l, extrakt 26,0 g/l
- Doba zrání 2023, doporučená teplota 14-16°C
- Plné, extraktivní cuvée z odrůd Pinot noir a Dornfelder s charakteristickou vůní i chutí vanilkových tónu. Víno leželo po dobu min. 6 měsíců v nových sudech typu Barrigue.
- Doporučujeme k hovězímu, zvěřině, kachně i huse, ke guláši a dlouho zrajícím sýrům.
340 KčDetail »

Pálava, slámové víno 2021
- Bílé víno s přívlastkem, slámové víno, sladké, ročník sklizně 2021
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvinohradí
- 200ml, alk. 9,0% obj., šarže 2129 , zbytkový cukr 179 g/l, kyseliny 8,9 g/l, extrakt 31,5 g/l
- Doba zrání 2024, doporučená teplota 6°C
- Hrozny k výrobě tohoto vína ležely na slámových rohožích po dobu tří měsíců, kde se pozvolným odpařováním vody koncentrovaly v bobulích cukry a kyseliny. Následně byly hrozny vylisovány, čímž po prokvašení a vyčiření vznikl tento lahodný mok, vyznačující se typickou aromatičností a rozsáhlým chuťovým potencionálem.
- Doporučujeme k sladkým dezertům, moučníkům, ale i k husím játrům.
495 KčDetail »

Hibernal, ledové víno 2021
- Bílé víno s přívlastkem, ledové víno, sladké, ročník sklizně 2021
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- 200ml, alk. 9,0% obj., šarže 2128, zbytkový cukr 172 g/l, kyseliny 10 g/l, extrakt 25,5 g/l
- Doba zrání 2024, doporučená teplota 6°C
- Vyrábí se lisováním zmrzlých hroznů sklizených při teplotě - 7 °C a získaný mošt obsahuje minimálně 27 stupňů cukernatosti. Nízká teplota při sklizni má za následek zmrznutí vody v bobulích. Po jejich vylisování je v moštu vysoká koncentrace cukrů, kyselin a aromatických látek. Po vykvašení získáváme víno vyznačující se vysokým obsahem extraktivních látek a zbytkového cukru.
- Doporučujeme k zakončení slavnostní tabule jako doplněk k dezertu nebo moučníku.
495 KčDetail »

Familia Sekt - Brut
- Bílé šumivé víno - Méthode traditionnelle
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany
- 750ml, alk. 11,5% obj., šarže B20, kvašeno v lahvi - brut (do 12g/l zbytkového cukru)
- Doba zrání 2024, doporučená teplota 6°C
- Rodinný sekt je vyroben klasickou, tradiční metodou kvašením v lahvi. Surovina pro výrobu je pečlivě připravena kůpáží vybraných odrůd.
- Doporučujeme k zahájení oslav, slavnostích příležitosí, na sabrage nebo jen tak, když na něj zrovna dostanete chuť.
415 KčDetail »

Familia Sekt - Extra dry
- Bílé šumivé víno - Méthode charmat
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany
- 750ml, alk. 10,5% obj., šarže E21, kvašeno v tanku - extra dry (12-20g/l zbytkového cukru)
- Doba zrání 2025, doporučená teplota 6°C
- Rodinný sekt je vyroben metodou kvašením v tanku nazýván charmat. Surovina pro výrobu sektu je pečlivě připravena kůpáží vybraných odrůd.
- Doporučujeme k zahájení oslav, slavnostích příležitosí, na sabrage nebo jen tak, když na něj zrovna dostanete chuť.
345 KčDetail »

Familia Sekt - Demi sec
- Bílé šumivé víno - Méthode Charmat
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany
- 750ml, alk. 10,5% obj., šarže D21, kvašeno v tanku - demi sec (33-50g/l zbytkového cukru)
- Doba zrání 2025, doporučená teplota 6°C
- Rodinný sekt je vyroben metodou kvašením v tanku nazýván charmat. Surovina pro výrobu sektu je pečlivě připravena kůpáží vybraných odrůd.
- Doporučujeme k zahájení oslav, slavnostích příležitosí, na sabrage nebo jen tak, když na něj zrovna dostanete chuť.
345 KčDetail »

Moje Frizzante 2022
- Bílé jemně perlivé víno z odrůdy Sauvignon, Rulandské šedé a Pálava, polosuché, ročník sklizně 2022
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- 750ml, alk. 11,5% obj., šarže 2230, zbytkový cukr 10,9 g/l, kyseliny 6,2 g/l, extrakt 22,4 g/l
- Doba zrání 2024, doporučená teplota 8 - 10°C
- Víno vyrobené pečlivou kupáží odrůd Sauvignon a Tramín červený s ovocitou vůní, příjemně perlivou frešovou chutí a šťavnatou kyselinkou.
- Doporučujeme k popíjení především v horké letní dny s čerstvým ovocem.
255 KčDetail »

Hroznový mošt - Sauvignon blanc 2021
- 100% šťáva vyrobená z vinných hroznů odrůdy Sauvignon blanc, ročníku sklizně 2021
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- 500ml, alk. 0% obj., šarže M1-21
- Spotřebovat do 12/2023, doporučená teplota 9°C
- Před otevřením protřepejte. Zákal je přirozenou součástí moštu. Podávejte chlazené a po otevření uchovejte v chladu. Doporučujeme ředit 1:1
145 KčDetail »

Hroznový mošt - Rulandské šedé 2021
- 100% šťáva vyrobená z vinných hroznů odrůdy Rulandské šedé, ročníku sklizně 2021
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Podvinohradí
- 500ml, alk. 0% obj., šarže M2-21
- Spotřebovat do 12/2023, doporučená teplota 9°C
- Před otevřením protřepejte. Zákal je přirozenou součástí moštu. Podávejte chlazené a po otevření uchovejte v chladu. Doporučujeme ředit 1:1
145 KčDetail »

Hroznový mošt - Modrý Portugal 2021
- 100% šťáva vyrobená z vinných hroznů odrůdy Modrý Portugal, ročníku sklizně 2021
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- 500ml, alk. 0% obj., šarže M3 -21
- Spotřebovat do 12/2023, doporučená teplota 9°C
- Před otevřením protřepejte. Zákal je přirozenou součástí moštu. Podávejte chlazené a po otevření uchovejte v chladu. Doporučujeme ředit 1:1
145 KčDetail »

Pét-Nat (Pétillant naturel) - Hibernal 2022
- Jemně perlivé přírodní víno z odrůdy Hibernal, ročníku sklizně 2022, suché
- Vinařská oblast Morava, podoblast slovácká, obec Hovorany, trať Staré hory
- 750ml, alk. 13,0% obj., šarže P-N-22, zbytkový cukr 6,3 g/l, kyseliny 9,7 g/l, extrakt 29,3 g/l
- Doba zrání 2023, doporučená teplota 6 - 8°C
- Jedná se o přírodně perlivé víno, vyrobené prastarou metodou známou jako rurale. Vyrábí se částečným kvašením moštu a následném dokvášení v lahvi pod korunkovým uzávěrem. Těsně před ukončením primární fermentace je víno nalahvováno bez přidání SO2, což zajišťuje udržení CO2 v podobě bublinek v lahvi. Jedná se o jemně perlivé víno, které má primární hroznový projev, výrazně odrážející jeho terroir. Obsahuje velké množství vitamínů, minerálů a dalších prospěšných látek. Otevírejte v úhlu 45°, patřičně nachlazené a se zvýšenou opatrností. Pét-nat je zážitek, tak na zdraví.
435 KčDetail »